Viime maalis-huhtikuussa Ismo Alanko kiersi Suomea, niinkuin oli tehnyt kymmeniä kertoja aiemminkin. Tämänkertaisen rundin teki kuitenkin poikkeukselliseksi keikkapaikat – listalta loistivat poissaolollaan isot kaupungit ja legendaariset rock-klubit, ja tilalla olivat harvemmin jos koskaan isojen artistien kiertuekalentereissa esiintyvät paikat kuten Isokyrö, Toholampi, Suomussalmi ja Ivalo. Mitä ihmettä?

”Edellisen albumini julkaisun jälkeen olin rundannut ympäri Suomea bändini kanssa ja kolunnut periaatteessa kaikki mahdolliset klubit ja konserttisalit. Halusin kuitenkin jatkaa keikkailua, ja esiintyä myös paikoissa, jonne ei isolla kokoonpanolla ole mahdollista mennä. Niinpä päätin ottaa kitaran kainaloon ja lähteä esiintymään paikkoihin, joissa en ole koskaan tai pitkään aikaan käynyt. Halusin esittää laulujani tällä kertaa yksin ja riisuttuina. Eli sellaisina kuin ne ovat syntyneetkin”, Ismo kertoo.

Ismo esitti keikoilla biisejä, joita mieleen tuli ja jotka tuntuivat sopivan juuri sillä hetkellä omaan ja yleisön tunnelmaan. Biisilistoja ei ollut, ja välillä saatiin kuulla myös yleisön toivekappaleita.

”Joissain paikoissa toiveita tuli vähemmän, joissain taas enemmän. Muutaman kerran uskaltauduin tarttumaan yleisön pyynnöstä biiseihin, joita en ollut edes treenannut, mutta kai nekin tuli jotenkuten räpiköityä läpi”, Ismo nauraa.

Keikoilla kyseltiin useaan otteeseen olisiko näitä riisuttuja versioita mahdollista kuulla joskus myös levyllä. Ismolla olikin jo pitkään muhinut ajatus levystä, jossa mukana on vain mies, kitara ja piano. Koska nämä liveversiot tuntuivat toimivilta, päätettiin kiertueen viimeinen keikka tallentaa mahdollista levyä varten. Helsingin Vanha Ylioppilastalo oli itsestäänselvä valinta äänityspaikaksi.

”Vanha on ollut todella merkittävä paikka mulle ihan urani alusta lähtien. Hassisen Kone esiintyi siellä jo ennen ensimmäistä levyään ja Siekkareille Vanha oli oma kotikenttä, jossa toteutimme aina kaikenlaisia villejä performansseja. Siellä saattoi valmistella jotain yksittäistä esitystä useamman päivän ajan, mikä ei muissa keikkapaikoissa onnistunut. Oli hienoa palata paikkaan, josta on näin paljon hyviä muistoja vuosien varrelta, ja jota ei ole olemassa enää samanlaisena kuin silloin ennen”, Ismo kertoo.

Ismo Alanko Yksin Vanhalla –albumi (CD / 2LP) julkaistaan perjantaina 1.9.2017 Fullsteam Recordsin ja Sony Musicin yhteistyönä.
Kesällä Ismo esiintyy vain kahdesti (29.6. Seinäjoki, Provinssirock ja 30.7. Tampere, Pyynikki-ilmiö) Yksin-kiertue jatkuu ensi syksynä seuraavasti:

15.9.2017, Espoo, Sellosali
16.9. Rauma, Rauma-sali
17.9. Lohja, Laurentius-sali
21.9. Oulu, Kaupungin teatteri, suuri näyttämö
22.9. Raahesali
23.9. Kaustinen-Sali
24.9. Pieksämäki, Poleeni
29.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali
30.9. Lappeenranta, Lappeenranta-sali
6.10. Turku, Logomo
7.10. Helsinki, Savoy teatteri
8.10. Tampere, Pakkahuone
13.10. Lahti Sibeliustalo
14.10. Mikkeli, Mikaeli
15.10. Jyväskylä, Kaupunginteatteri, suuri näyttämö
19.10. Tuusula, Krapin paja
21.10. Salo, Kiva
22.10. Pori, Porin Teatteri
27.10. Kuopio, Musiikkikeskus
28.10. ilmoitetaan myöhemmin

facebook.com/ismoalanko
ismoalanko.com

Tilaa levy ennakkoon täältä: www.levykauppax.fi/artist/alanko_ismo

Promokuvat täältä.

Jaa artikkeliShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter