Sony Music Entertainment Finland Oy – Yksityisyydensuoja- ja evästekäytäntö

Viimeksi päivitetty 15.10.2015.

Keitä me olemme

Tässä yksityisyydensuoja- ja evästekäytännössä kerrotaan Sony Music Entertainmentin tietosuojakäytännöistä. Sony Music ENTERTAINMENT (FINLAND) Oy on Suomessa rekisteröity yhtiö, jonka yritystunnus on 0776124-0 , ja jonka rekisteröity osoite on Tallberginkatu 2A (5.krs), 00180 Helsinki, Finland. Kun puhumme nimillä ”Sony Music”, ”Sony Music Entertainment” tai ”me” tai viittaamme ”meihin”, tarkoitamme Sony Music ENTERTAINMENT (FINLAND) Oy:ta. (tai mitä tahansa Sony Music Entertainment -yritystä, joka käyttää tietojasi tämän käytännön mukaisesti).

Olemme sitoutuneita suojaamaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi. Seuraavaksi määritellään perusteet, joiden mukaan tullaan käsittelemään sinulta keräämiämme henkilötietoja tai sinun meille tarjoamiasi henkilötietoja. Luethan tekstin huolellisesti ymmärtääksesi henkilötietoihisi liittyvät näkemyksemme ja käytäntömme siitä, kuinka me tulemme käsittelemään henkilötietojasi.

Erityinen huomautus alle 15-vuotiaille lapsille

SINUN TULEE OLLA VÄHINTÄÄN 13-VUOTIAS REKISTERÖITYÄKSESI SIVUSTOLLEMME. ETHÄN REKISTERÖIDY, JOS OLET ALLE 13-VUOTIAS.

Erityinen huomautus vanhemmille

Vaikka kiellämme alle 13-vuotiaita lapsia rekisteröitymästä sivustollemme, vanhempien tulisi valvoa lastensa internetin käyttöä ja käyttää verkkopalveluiden sekä ohjelmistokehittäjien tarjoamia hallintatyökaluja lapsiystävällisen verkkoympäristön luomiseksi. Näiden työkalujen avulla pystytään myös estämään lapsia antamasta verkossa nimeään, osoitettaan ja muita henkilötietojaan ilman vanhempien lupaa.

Kuinka keräämme tietojasi

(a) Sinulta Saatamme kerätä ja käsitellä sinuun liittyviä henkilötietoja, jotka sinä olet antanut täyttämällä lomakkeita sivustollamme tai ottamalla meihin yhteyttä. Tähän sisältyvät, niihin kuitenkaan rajoittumatta, tiedot, jotka olet antanut verkkosivustollemme rekisteröitymisesi (tai verkkosivustollemme liittymisesi), minkä tahansa palveluiden (esim. uutiskirjeen) tilaamisen, latausten ostamisen, materiaalien julkaisemisen tai muiden palveluiden pyytämisen aikana.

(b) Käyttämällä evästeitä ja muita seurantatekniikoita Lisäksi käytämme verkkosivustollamme teknologiaa keräämään tietoja, jotka auttavat meitä kehittämään verkkokokemuksiasi, mittaamaan yleisöämme ja tarjoamaan sinulle räätälöityä mainontaa. Kutsumme tätä teknologiaa tässä käytännössä ”evästeiksi”, ja sen on tarkoitus kattaa kaikki vastaavat tekniikat, mukaan lukien verkkojäljitteet, lokitiedostot, pikselitunnisteet, gif-kuvat (kuvataan jäljempänä). Käytämme omia ja kolmansien osapuolten evästeitä keräämään tarvitsemiamme tietoja. Huomaathan, että emme pysty hallitsemaan kolmannen osapuolen evästeitä.

Mikä on eväste?
Evästeet ovat tekstitiedostoja, jotka sisältävät pieniä määriä laitteeltasi verkkosivustolla vierailusi aikana kerättyä tietoa. Evästeet lähetetään takaisin alkuperäiselle verkkosivustolle kunkin vierailun jälkeen tai toiselle verkkosivustolle, joka tunnistaa kyseisen evästeen. Evästeet ovat hyödyllisiä, sillä niiden avulla verkkosivusto tunnistaa käyttäjän laitteen.

Evästeiden avulla voimme kehittää verkkosivustoamme ja tarjota parempaa ja henkilökohtaisempaa palvelua, esimerkiksi säilyttämällä tietoa mieltymyksistäsi ja tunnistamalla sinut palatessasi sivustollemme. Voit kieltäytyä hyväksymästä evästeitä verkkoselaimesi asetuksista. Huomaathan kuitenkin, että jos muutat näitä asetuksia, tietyt verkkosivustomme toiminnot eivät välttämättä toimi kunnolla.

Keräämiimme tietoihin kuuluvat mm. IP-osoitteet, selainversio, käyntien lukumäärä, millä sivustoilla käyt ja katselumieltymyksesi.

Käytämme verkkosivustollamme seuraavanlaisia evästeitä:

Luokka 1: Pakolliset evästeet
Nämä evästeet ovat pakollisia, jotta pystyt liikkumaan verkkosivustolla ja käyttämään sen ominaisuuksia, kuten päästäksesi verkkosivuston suojatulle alueelle. Ilman näitä evästeitä pyytämiäsi palveluita, kuten mitä tahansa ostoskorin sisältämiä tuotteita, ei pystytä näyttämään. Emme käytä näitä evästeitä keräämään sellaista tietoa sinusta, jota voitaisiin käyttää profilointiin, mainontaan tai muistamaan, missä kaikkialla olet internetissä käynyt.

Luokka 2: Suorituskykyyn liittyvät evästeet
Nämä evästeet keräävät tietoa siitä kuinka vierailijat käyttävät verkkosivustoamme, esimerkiksi millä sivuilla vierailijat käyvät useimmin ja saatko verkkosivuilta virheviestejä. Nämä evästeet eivät kerää tietoja, joista sinut voisi tunnistaa. Kaikki näiden evästeiden keräämät tiedot kootaan yhteen, minkä vuoksi tiedot ovat anonyymejä. Niitä käytetään vain kehittämään verkkosivuston toimintaa.

Luokka 3: Toiminnalliset evästeet
Nämä evästeet muistavat tekemäsi valinnat, kuten maan, josta olet vieraillut verkkosivustolla, kielen tai alueen, jossa olet. Näitä evästeitä voidaan käyttää tarjoamaan sinulle tekemiesi valintojen mukaan soveltuvaa sisältöä, räätälöimään vierailujasi ja tekemään niistä sinulle mukavampia. Näiden evästeiden keräämät tiedot voivat olla anonyymeja, eikä niitä voi jäljittää muiden verkkosivustojen selailuusi.

Luokka 4: Kohdentavat evästeet ja mainontaevästeet
Nämä evästeet keräävät tietoja selailutavoistasi kohdentaakseen mainontaa sinulle mielenkiinnon kohteidesi mukaisesti. Niitä käytetään myös rajoittamaan mainoksen katselukertoja sekä mittaamaan mainoskampanjan tehokkuutta. Nämä evästeet ovat yleensä kolmannen osapuolen mainontaverkoston asettamia verkkosivuston ylläpitäjän luvalla. Evästeet muistavat vierailemasi verkkosivut ja muiden osapuolien, kuten mainostajien, kanssa jaetut tiedot. Usein kohdentavat evästeet tai mainontaevästeet linkitetään toisen organisaation tarjoamaan sivun toiminnallisuuteen.

Luokka 5: Sosiaalisen median evästeet
Näiden evästeiden avulla voit jakaa verkkosivutoimintasi sosiaalisessa mediassa, kuten Pinterestissä, Facebookissa ja Twitterissä. Nämä evästeet eivät ole meidän hallittavissamme.  Tiedot saatetaan linkittää kohdentaviin evästeisiin / mainontaevästeisiin. Käy lukemassa kyseisen sosiaalisen median yksityisyydensuojakäytännöt saadaksesi tietää kuinka heidän evästeensä toimivat.

Edellä mainittujen luokkien sisältämät evästeet saattavat sisältää allamainitun kaltaisia evästeitä. Taulukossa esitetään myös evästeen sijainti verkkosivustolla, jonka avulla pystyt kieltäytymään evästeistä.

Verkkojäljitteiden käyttö
Joillakin verkkosivuistamme saattaa olla elektronisia kuvia, joita kutsutaan verkkojäljitteiksi. Niiden avulla pystymme muun muassa laskemaan näillä sivuilla käyneet käyttäjät. Verkkojäljitteet keräävät vain rajattua tietoa, kuten evästenumeron, sivukatselun kellonajan ja päivämäärän sekä kuvauksen sivusta, jolla verkkosivu sijaitsee. Sivuillamme saattaa olla myös kolmannen osapuolen mainostajien asettamia verkkojäljitteitä. Nämä verkkojäljitteet eivät sisällä henkilökohtaisesti tunnistettavaa tietoa, ja niitä käytetään vain tietyn kampanjan tehokkuuden jäljittämiseen.

Evästeiden hyväksyminen
Jotta voimme asettaa evästeitä laitteellesi, tarvitsemme sinun hyväksyntäsi. Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muokata selaintasi siten, että se ilmoittaa sinulle aina evästeitä lähetettäessä, tai voit kieltäytyä kokonaan vastaanottamasta evästeitä.

Huomaathan, että jos jatkat sivuston selaamista, katsotaan sen tarkoittavan, että hyväksyt evästeiden käyttömme.

Voit kieltäytyä hyväksymästä evästeiden käyttöämme milloin tahansa. Jos haluat rajoittaa tai estää laitteellesi asetettuja selainevästeitä, voit tehdä sen selaimesi asetuksista. Selaimesi Ohjeita-toiminnosta saat lisätietoja. Voit käyttää myös selaimesi asetuksia jo asetettujen evästeiden poistamiseksi.

Vaihtoehtoisesti voit käydä sivulla www.aboutcookies.org, jossa on kattavaa tietoa evästeiden poistamisesta erilaisista verkkoselaimista. Huomaathan kuitenkin, että jos muutat evästeasetuksia, et välttämättä pääse joihinkin sivustomme osiin tai sisältöön tai jokin toiminto ei ole sinulle saatavilla.

Jos haluat kieltäytyä käyttäytymismainontaan liittyvistä kolmannen osapuolen evästeistä, mene osoitteeseen www.youronlinechoices.eu. Kieltäytyminen ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö saisi verkkomainoksia enää. Se tarkoittaa, että yhtiö tai yhtiöt, joiden evästeistä olet kieltäytynyt, eivät enää tarjoa sinulle omien verkkomieltymystesi ja käyttökaavojesi mukaan räätälöityjä mainoksia.

Verkoston valvonta

Sinun ja muiden suojaamiseksi valvomme verkkosivustojemme sekä keräämiemme tietojen, kuten henkilötietojen, käyttöä tunnistaaksemme petollista toimintaa ja transaktioita; estääksemme väärinkäyttöä ja tutkiaksemme ja/tai puuttuaksemme mahdollisiin verkkosivujamme uhkaaviin tekijöihin tai verkkosivujemme väärinkäyttöön; taataksemme sovellettavien palveluehtojen ja tämän yksityisyydensuojan noudattamisen; tutkiaksemme sopimusloukkauksia tai toimeenpannaksemme näitä sopimuksia; ja muilla tavoin suojataksemme Sony Musicin, sen kumppaneiden ja asiakkaiden oikeuksia ja omaisuutta.  Valvonta saattaa johtaa verkkosivujen kautta tapahtuvan verkkotoiminnan tai -viestinnän keräämiseen, tallentamiseen ja analyysiin. Jos et hyväksy näitä ehtoja, sinun tulee lopettaa verkkosivujemme käyttö.

Tietojesi siirtäminen internetissä

Valitettavasti tiedonsiirto internetin välityksellä ei ole täysin turvallista. Kaikki siirrot tapahtuvat siis omalla vastuullasi.
Kun olemme vastaanottaneet tietosi, käytämme tiukkoja käytäntöjä ja turvaominaisuuksia estääksemme tietojen luvattoman käytön. Myönnämme kuitenkin, että täydellisiä tai läpäisemättömiä turvaominaisuuksia tai -käytäntöjä ei ole olemassa, emmekä pysty takaamaan, että meille lähettämäsi tiedot eivät ole kolmannen osapuolen luvattomasti käytettävissä.
Kun olemme antaneet sinulle (tai olet valinnut) salasanan, jolla pääset tiettyihin sivustomme osiin, olet vastuussa salasanan pitämisestä luottamuksellisena. Ethän paljasta salasanaa kenellekään.

Missä tietojasi säilytetään tai siirretään

Keräämämme tiedot saatetaan siirtää tai säilyttää Yhdysvalloissa sijaitsevassa paikassa tai jossakin muussa Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisessa maassa, esimerkiksi jos jokin omista tai jokin ETA-alueella sijaitsevien palveluntarjoajiemme palvelimista sijaitsee ajoittain ETA-alueen ulkopuolella tai jos jokin omista palveluntarjoajistamme tai toimittajistamme sijaitsee ETA-alueen ulkopuolella tai jos jaamme tietojasi (jäljempänä mainitun ”Kenelle jaamme tietojasi” -osion mukaisesti).

Kun jokin näistä paikoista sijaitsee maassa, jossa ei ole yhtä tiukkoja tietosuojalakeja kuin joita me noudatamme, esimerkiksi Yhdysvalloissa, teemme kaikkemme taataksemme, että tietojasi siirretään vain lainmukaisesti ETA-alueen ulkopuolelle, esimerkiksi varmistamalla, että millään ETA-alueen ulkopuolella sijaitsevalla palveluntarjoajalla ei ole niin sanottua ”Safe Harbor -statusta” ja että tietojasi käytetään vain tämän yksityisyydensuojan mukaisesti.

Kuinka käytämme tietojasi

  • Käytämme verkkosivustoltamme keräämiämme tietoja seuraavilla tavoilla:
  • varmistaaksemme, että sivustomme sisältö esitetään sinulle ja tietokoneellesi mahdollisimman tehokkaasti
  • tarjotaksemme sinulle tietoja, tuotteita tai palveluita, joita olet meiltä (tai kolmansilta osapuolilta) pyytänyt tai joiden me ajattelemme musiikillisten mieltymystesi tai käyttösi perusteella kiinnostavan sinua
  • toteuttaaksemme mistä tahansa sinun ja meidän välisestä sopimuksesta syntyneitä vastuitamme
  • antaaksemme sinun osallistua palveluidemme interaktiivisiin ominaisuuksiin niin halutessasi
  • ilmoittaaksemme sinulle palvelumuutoksistamme
  • suorittaaksemme verkoston valvontaa verkkosivustojemme turvallisuuden takaamiseksi.