”Kranaatti-single syntyi  erään vähän pidempään kestäneen matalalennon seurauksena”, kertoo biisin kirjoittanut Legioonan basisti Heikki Hiekkasalmi.  ”Joskus on tilanteita, kun jääminen ja lähteminen on kumpikin vääriä vaihtoehtoja ja tämä biisi kertoo just siitä. Sen keskeinen viesti on, että olkaa rehellisiä itsellenne ja arvostakaa sitä mikä teille on tärkeintä”, Hiekkasalmi jatkaa biisin sanomasta. Nuori yhtye on nälkäinen, itsevarma ja liikkeellä oikealla asenteella. ”Me uskomme vahvasti bändisoittoon ja siihen fiilikseen, jota rockbändin on mahdollsuus yleisölleen välittää.”

Legioona sai alkunsa vuoden 2014 alussa, kun vanha, monissa eri bändeissä vuosien varrella vaikuttanut kaveriporukka päätti alkaa vihdoinkin soittamaan yhdessä.  Vanhat bändit saivat jäädä kun homma loksahti kohdalleen välittömästi.

“Tässä on vuosien varrella oppinut, että on turhaa lähteä kusettamaan itseään. Parempi olla rehellinen ja tehdä sitä mitä sydän sanoo.  Me alettiin duunaamaan biisejä kimpassa ja homma kolahti tosi nopeasti. Ensimmäisistä biiseistä saakka oli sellainen fiilis, että nyt lähtee. Ei me alettu miettimään mitä muut kelaa. Me ollaan Legioona ja tän takana me kaikki seistään”, Hiekkasalmi jatkaa.

”Lähtökohta on se, että biisit on aitoja ja ne tulee sydämestä. Niissä pitää haista elämä. Ollaan eletty vaihderikasta elämää, saatu takkiimme,  eikä me tuoppiinkaan olla syljetty. Eletystä elämästä nää tarinat on peräisin. Jotenkin tuntuu siltä, että se kauan odotettu rock’n’rollin uusi tuleminen alkaa pikkuhiljaa olla käsillä . Sitä on saatu venailla jo liian kauan.”

Legioona työstää parhaillaan debyyttialbumiaan tuottaja Jonas Olssonin kanssa. Albumi julkaistaan loppuvuodesta 2016.

Mikko Jankkari – Laulu & kitara
Heikki Hiekkasalmi – Basso
Ville Suorsa – Kitara
Eliel Viitala – Rummut