Kerrottuaan ihmisille uudesta musiikista Petelius on kuullut usein kysymyksen ”Miksi juuri nyt?” Vastaus on helppo.

”Sydäntä ei voi aikatauluttaa. Kaikella on aikansa ja tämän levyn aika on nyt. Minulta on pyydetty uutta levyä jo vaikka kuinka kauan, mutta olen kieltäytynyt tarjouksista järjestelmällisesti. Nyt aika oli oikea ja aloite tämän levyn tekoon lähti minusta itsestäni”, Petelius kertoo.

Petelius kertoo ikävöineensä musiikkia jo pitkään.

”Edellisestä omasta levystäni on aikaa jo reilusti yli vuosikymmen, mutta en ole hylännyt tai unohtanut sitä. Olen kuunnellut musiikkia paljon, mutta nyt haluan pitkästä aikaa  takaisin sen sisälle”, Petelius kuvailee.

Petelius julkaisi marraskuussa 2015 Irti -albumin. Levyn tuottajina toimivat Sami Pitkämö ja Abdissa ”Mamba” Assefa. Albumijulkaisun myötä Petelius ja Pitkämön johtama Irti-orkesteri nähdään myös keikoilla. Lue esimakua Helsingin Sanomien keikkaraportista täältä.

Keikat ovat musiikkiesityksiä joissa Pirkka-Pekka rakentaa siltoja eri tunnelmien väliin. Musiikki sekä tarinat ja komiikka kappaleiden välillä muodostavat kokonaisuuden jossa yleisö tulee nauramaan ja liikuttumaan vedet silmissä. Yhtyettä johtaa Sami Pitkämö.