Vuosi 2014 oli Softenginelle käänteentekevä. Saldona oli mm. Emma-ehdokkuus, Levykauppa Äx:n Vuoden debyyttialbumiäänestyksen voitto, lähemmäs 100 keikkaa, kaksi top30-radiosingleä (”Something Better”, ”Yellow House”), top10-albumi (”We Created the World”), yli 5 miljoonaa Spotify-striimiä, listasijoituksia ympäri Eurooppaa, keikkoja ulkomailla sekä esiintyminen 200 miljoonalle TV-katsojalle ympäri maailman. Kaikki tämä rakensi yhtyeelle samalla uskollisen ja vahvan kansainvälisen fanipohjan.

Softengine ilmoittaa tavoitteekseen tuoda rockmusiikkiin tuoretta näkemystä, sillä hyvää rockia ei voi koskaan olla liikaa.

”Tavoitteena on tehdä tämän päivän rockia ottaen vaikutteita mm. indie- ja EDM-musiikista. Käytämme kappaleissamme erilaisia elementtejä ja soundeja peruskitararockrämpytyksen sijaan. Tarkoituksenamme on tehdä musiikista mielenkiintoista ja nykyaikaista”, yhtye kertoo.

Yhtyeen debyyttialbumi ”We Created The World” keräsi niin kriitikoiden kuin yleisön huomion ja Softengine olikin ansaitusti ehdolla Emma-Gaalassa vuoden Debyyttialbumi -kategoriassa. Livenä kappaleet pääsevät oikeuksiinsa tiukan yhteissoiton ja loppuun asti viimeistellyn visuaalisuuden keinoin.

Vuonna 2016 Softengine jatkaa ahkeraa keikkailuaan ja julkaisee uutta musiikkia. Luvassa on albumikokonaisuus joka koostuu syksyllä 2015 julkaistusta ”from earth from ashes from dust” EP:stä sekä uudesta materiaalista.

Softengine keikkailee tasaisesti koko ajan ja keikkoja tehdään kaikenlaisissa ympäristöissä aina nuorisotapahtumista festivaaleille ja klubeille.