VENIOR on 21-vuotias laulaja/lauluntekijä/tuottaja, joka on syntynyt Suomessa, mutta asuu ja tekee musiikkia tällä hetkellä Lontoossa ja Tukholmassa. Viimeiset vuodet VENIOR on matkustanut ympäri maailmaa työskennellen muiden biisinkirjoittajien, tuottajien ja DJ:den kanssa. VENIORin musiikissa elektroninen pop kohtaa hiphopin ja kaiken kruunaa VENIORin upea ääni sekä vahvat mutta leikkisät lyriikat.

VENIOR on mukana Ruotsin Spotifyn Spotlight on 2016 -kampanjassa, johon Spotify on valinnut artisteja, joiden he uskovat tekevän läpimurron tänä vuonna. VENIOR on kampanjan ainoa suomalaisartisti ja samalla ensimmäinen suomalainen, joka arvostetulle listalle on valittu. Aiempien vuosien Spotlight-listalla olleita artisteja ovat mm. Kygo, Hozier, James Bay, Tove Lo ja Seinabo Sey.

Myös YleX uskoo VENIORin breikkaamiseen, sillä YleX:n musiikkitoimitus valitsi hänet ”YleX Läpimurto 2016” -palkinnon voittajaksi.

VENIOR on herättänyt suurta kiinnostusta myös kansainvälisesti. VENIOR solmi viime vuoden lopulla kansainvälisen keikkamyyntisopimuksen United Talent Agencyn kanssa ja alkuvuodesta management-sopimuksen yhdysvaltalaisen Like Managementin kanssa. Brittiblogi One Stop Record Shop kuvailee VENIORia seuraavasti:

“If we had to place bets on the artists set for stardom in 2016, our money would more than likely be thrust in Venior’s direction.”