20-vuotisjuhlaa viettävä Rajaton julkaisi version legendaarisesta “Paratiisi”-kappaleesta

20-vuotisjuhlaa viettävä Rajaton julkaisi version legendaarisesta “Paratiisi”-kappaleesta

26.01.2017 Uutiset Rajaton

Kappaleella kuullaan Rauli Badding Somerjoen alkuperäinen lauluraita, jonka ympärille Rajaton on tehnyt sovituksen

Rajaton julkaisee syksyllä albumin, joka sisältää 100-vuotiaan Suomen historian klassikkokappaleita

Kuuntele ”Paratiisi” tästä: https://lnk.to/RajatonParatiisi

 

Lauluyhtye Rajaton julkaisi tänään version Rauli Badding Somerjoen ”Paratiisi”-kappaleesta. Erityislaatuisen kappaleesta tekee se, että siinä kuullaan Baddingin alkuperäinen lauluraita, jonka ympärille Rajaton on tehnyt a cappella -sovituksen. ”Paratiisi” on ensimmäinen näyte Rajattoman syksyllä julkaistavalta albumilta, jolla kuullaan yhtyeen versioita Suomen historian hienoimmista sävellyksistä ja sanoituksista. Albumi juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja 20-vuotiasta Rajatonta.

Suomen kansalla on mahdollisuus vaikuttaa albumille päätyviin kappaleisiin. Radio Suomen sivuilla on käynnissä äänestys, jonka perusteella valikoituu 7 kappaletta tulevalle levylle. Äänestys on käynnissä 31.1. asti osoitteessa: http://yle.fi/radio/radiosuomi/suomi_100_vuotta_-_rajaton_20_vuotta/9253484

Rajaton on 20-vuotisen uransa aikana noussut yhdeksi maamme ikonisimmista yhtyeistä. Rajaton on tehnyt noin 1500 esiintymistä 5 maanosassa ja 30 maassa sekä julkaissut 15 albumia ja 2 DVD:tä, jotka ovat myyneet maailmanlaajuisesti yli 400 000 kappaletta. Suomessa yhtye on saanut yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä. Yhtyeen albumi ”Joulu” on myynyt yli 80 000 kappaletta ja vuodesta 2003 lähtien järjestetystä joulukiertueesta on tullut instituutio, joka kerää vuosittain 15000-20000 kuulijaa.

Pitkän uramme salaisuus on kenties se, että Rajattomassa on ikään kuin monta yhtyettä yhdessä. Yhtyeen jäsenillä on keskenään hyvin erilaiset musiikilliset taustat, ja koko yhtye osallistuu säveltämiseen ja sovittamiseen. Teemme jatkuvasti konsertteja lukuisilla erilaisilla ohjelmistoilla”, sanoo yhtyeen sopraano Virpi Moskari.

Rajattoman a cappella -ohjelmistosta löytyy ns. perusohjelmiston eli omien originaalikappaleiden lisäksi mm. joululauluja ja lastenlauluja. Sinfoniaorkestereiden solisteina Rajaton laulaa mm. Abbaa, Queeniä ja Beatlesiä, ja yhtye on tehnyt yhteisproduktioita mm. ruotsalaisen The Real Group -lauluyhtyeen, viulistiveljesten Jaakko ja Pekka Kuusiston sekä modernin tanssiryhmän Tommi Kitti Companyn kanssa.

Erityisesti kuoro- ja lauluyhtyemaailmassa Rajaton tunnetaan tätä nykyä ympäri maailman, ja YouTube on pullollaan eri maalaisten kokoonpanojen versioita Rajattoman originaalikappaleista. Jo vuosien ajan noin puolet yhtyeen konserteista on ollut Suomen rajojen ulkopuolella:

Olemme ylpeitä saadessamme olla suomalaisuuden lähettiläitä maailmalla; omissa a cappella -konserteissamme esitämme aina enimmäkseen suomalaista ja suomenkielistä musiikkia. Siksi onkin hienoa, että 20-vuotisjuhlavuotemme on päässyt osaksi Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa”, toteaa yhtyeen altto Soila Sariola.

Helsingissä vuonna 1997 perustettuun lauluyhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela, Virpi Moskari, Soila Sariola, Hannu Lepola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius. Kuusijäseninen a cappella -lauluyhtye on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin.