Elviira & Rake julkaisi debyyttialbuminsa ”Aurinkotuulessa”

Elviira & Rake julkaisi debyyttialbuminsa ”Aurinkotuulessa”

”Toivomme, että kuulija kokee tämän 50-minuuttisen jälkeen olevansa jotenkin rikkaampi ja oivaltaneensa elämästä jotain uutta, jotain sanatonta, selittämätöntä mutta jonka tavallaan kuitenkin aina oli sisimmässään tiennyt ja joka tuntuu kuin olisi palannut kotiin”

Kuuntele ”Aurinkotuulessa” tästä: https://lnk.to/Aurinkotuulessa

 Elviira & Rake on raikas suomalainen popduo, joka julkaisee tänään 9.6. debyyttialbuminsa ”Aurinkotuulessa”. Albumi sisältää singlet ”Kaksi koiraa”, ”Aurinkotuulessa”, ”Seppä”, ”Hyvää matkaa”, ”Kuolleet nousee haudoista” ja ”Hyvästi James Bond”.

”Aurinkotuulessa” on pitkään kypsytelty albumikokonaisuus, joka pitää sisällään suuria teemoja:

”Vuoden 2012 loppupuolella otin Rakeen yhteyttä. Tunsimme toisemme aiempien musiikkiprojektien pohjalta ja esittelin muutaman tekemäni biisin ehdottaakseni yhteistyötä. Rake innostui ja olin riemuissani; tämä kaveri vaikutti juuri sopivalla tavalla ’hullulta nerolta’, jonka kanssa voisi luoda musiikkia, jollaista en ollut koskaan aiemmin tehnyt.

 Siitä alkoi tiimityö, joka monien vaiheiden kautta on johtanut nyt, reilu neljä ja puoli vuotta myöhemmin, viimein perjantaina 9.6. julkaistavaan Aurinkotuulessa-albumiin.

 Kuluneiden vuosien aikana prosessia kypsyteltiin rauhassa, välillä harvakseltaan ja välillä intensiivisemmin, biisejä kirjoitettiin lisää yhdessä ja erikseen, projekti muotoutui duoksi ja musiikillinen olomuoto löytyi pikku hiljaa. Prosessin aikana kävimme samalla myös henkilökohtaisessa elämässämme läpi suuria mullistuksia, ja tietyllä tavalla albumi kiteyttääkin jollain tavalla molempien elämässä suuren muutosajanjakson. Tämä kenties jossain mielessä välittyy kappaleista, joissa liikutaan mm. uudestisyntymisen, elämän ja kuoleman teemoissa, ja ylipäätään pohditaan kuka minä olen, kuka sinä olet ja mikä tämä ihmeellinen paikka on missä me olemme?

 Jotkut kappaleet onkin kirjoitettu alunperin itselle ikään kuin voimalauluksi, sillä kun jotain oikein paljon elämässään toistaa, se alkaa iskostua päähän ja ehkä sitä paremmin muistaa esimerkiksi että olet täydellisen kaunis vaikka oletkin täysin keskeneräinen. Iloksemme olemme saaneet kuulla myös kuulijoiden saaneen biiseistä voimaa ja tsemppausta vaikeina aikoina.

 Siellä on joukossa ihan mielettömiä pläjäyksiä, mahtipontisia musiikkielämyksiä jotka toimii esim kuunneltuna lenkillä nappikuulokkeista tai isoista ämyreistä perjantai-iltana sohvalla punaviinilasin äärellä tai motarilla ajaessa autoa. Siellä on energiaa ja mahtipontista meinikiä, toisaalta siellä on hetkiä hiljentymiseen ja keskittymiseen, sisäänpäin kääntymiseen.

 Olemme niin tajuttoman ylpeitä tästä albumista ja näistä biiseistä, ja sydämemme pohjasta iloisia, että vihdoin muutkin pääsee kuulemaan ne loputkin biisit mitä ollaan tehty. Sinkkujulkaisuaikakautena me päätettiin tietoisesti tehdä albumikokonaisuus. Sinkuiksi valikoitui ne tietyllä tapaa edustavimmat ja helpommin lähestyttävät biisit, ja sinkkujulkaisujen ulkopuolelle on jäänyt niitä itselle kaikista rakkaimpia ja henkilökohtaisesti syvimmin puhuttelevimpia kappaleita. Niitä, jotka eivät ole ehkä kaikista helpoimmin aukeavia ja ulospäinsuuntautuneimpia ja pysäyttävyydessään eivät ole sopineet radioiden soittolistoille, mutta joissa on sitäkin enemmän sitä ’Flame Imperishablea’ jota ollaan musiikissamme peräänkuulutettu. 

 Toivomme, että kuulija kokee tämän 50-minuuttisen jälkeen olevansa jotenkin rikkaampi ja oivaltaneensa elämästä jotain uutta, jotain sanatonta, selittämätöntä mutta jonka tavallaan kuitenkin aina oli sisimmässään tiennyt ja joka tuntuu kuin olisi palannut kotiin.” – Elviira

 ”Tämä on tietyssä mielessä akustinen levy. Kaikki biisit on nimittäin tehty perinteisellä nuotiokitara tai -flyygeli -metodilla, ja toimivat  – osittaisesta elektronisuudestaan huolimatta – erinomaisesti täysin akustisina versioina. Olen huomannut, että lähes kaikki ns. ikivihreät biisit ovat hyräiltävissä, suihkulaulettavissa ja nuotiokitaroitavissa. ‘Kuhaa kannattaa pyytää vaikka ei saisikaan’ on vanha kalamiesten sananparsi, ja pätee myös yrityksiin tehdä klassikkobiisi!” – Rake

Elviira & Rake on omavarainen laulaja-tuottaja-duo, joka tekee kaikki biisinsä itse sävellyksistä ja sanoituksista miksauksiin asti. Duon musiikki on sielukasta poppia modernilla soundilla, ja kokonaisuuden kruunaa Elviiran tunnistettava ja lämmin lauluääni.

Elviira & Raken singlet ovat saaneet radiosoittoa mm. Iskelmällä ja Radio Suomipopilla. Kappaleet ovat soineet yhteensä huikeat yli 3000 kertaa Suomen radioaalloilla. Tämän vuoden Iskelmä Gaalassa yhtye oli ehdolla Vuoden tulokkaaksi.

Kuuntele ”Aurinkotuulessa” tästä: https://lnk.to/Aurinkotuulessa

https://instagram.com/elviirajarake/
https://www.facebook.com/elviirajarake