Elviira & Raken uusi single “Hyvää matkaa” on koskettava tarina luopumisesta

Elviira & Raken uusi single “Hyvää matkaa” on koskettava tarina luopumisesta

”Hyvää matkaa on tarina luopumisesta – ja autolla ajamisesta.”

Elviira & Rake -minidokumentin ensimmäinen osa julkaistiin tänään: http://bit.ly/ElviiraRakeDokumentti

Kuuntele ”Hyvää matkaa” tästä: http://bit.ly/ElviiraRakeHyvaaMatkaa

 

Elviira & Rake on uusi suomalainen popduo, joka julkaisee tänään kolmannen singlensä ”Hyvää matkaa”. Kappale on koskettava tarina luopumisesta, elämästä ja kuolemasta. Tummasävyisestä aiheesta huolimatta biisin tunnelma on Elviira & Rakelle tyypillisesti toiveikas.

Hyvää matkaa on tarina luopumisesta – ja autolla ajamisesta. Biisissä auto toimii muistelukeinona isä-tytär-suhteelle. Volvolla tehdään nostalgiamatka menneisyyteen ja käydään läpi yhteisiä muistoja. Biisin lopussa selviää mikä nykyhetki on ja mihin autolla oikein ollaan matkalla.”

Tänään julkaistiin myös Elviira & Rake -minidokumentin ensimmäinen osa, jossa duo kertoo mietteitään musiikista, yhteistyöstä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Dokumentissa kuullaan akustinen versio ”Hyvää matkaa” -kappaleesta. Katso dokumentti tästä: http://bit.ly/ElviiraRakeDokumentti

Duo on julkaissut aiemmin singlet ”Aurinkotuulessa” ja ”Seppä”, joista edellinen nousi mm. Iskelmän ja Radio Suomipopin soittolistalle ja oli Vuoden Iskelmä  -äänestyksessä ehdolla.

”Biisit ovat selkeästi tavoittaneet kuulijoita ja herättäneet vastakaikua. Näin lauluntekijöinä on huikeaa huomata, että on onnistunut luomaan biisejä, joiden tunne ja energia koskettaa ihmisiä. Esimerkiksi Aurinkotuulessa-biisistä meille on tullut viestejä, joissa kerrotaan miten biisi tuntuu olevan kuin kuulijan omasta elämästä ja kuinka se on antanut voimaa jaksamaan hankalassa elämäntilanteessa. Tuntuu kuin olisi laittanut liikkeelle näkymätöntä positiivista energiaa joka maailmalla seikkailtuaan palaa itselle takaisin. Siistiä!!”

Elviira & Rake on omavarainen laulaja-tuottaja-duo, joka tekee kaikki biisinsä itse sävellyksistä ja sanoituksista miksauksiin asti. Duon musiikki on sielukasta poppia modernilla soundilla, ja kokonaisuuden kruunaa Elviiran tunnistettava ja lämmin lauluääni.

Lähes koko elämänsä musiikin parissa työskennellyt kaksikko löysi toisensa vuonna 2010 erään musiikkiprojektin merkeissä, jossa Rake työskenteli tuottajana ja Elviira lauluntekijänä. Pari vuotta myöhemmin Elviira pyysi Rakea tuottamaan uusia biisejään. Yhteistyö tuntui molemmista inspiroivalta ja nivoutui ajan kanssa saumattomaksi laulunkirjoitus- ja bändikumppanuudeksi.

Yksi tärkeistä yhdistävistä tekijöistä Elviiralle ja Rakelle on samanhenkinen suhde musiikkiin ja niihin tunteisiin, joita se herättää:

”On sanottu, että musiikki alkaa siitä, mihin sanat loppuvat – siinä on parhaimmillaan eräänlainen kipinä, liekki, pala ikuisuutta, tunne, joka koskettaa syviä kerroksia. Huomasimme, että monessa kohdassa meillä on yhteneväinen käsitys siitä, minkälaiset melodiat, sanat ja soundimaailmat herättävät tuon kyseisen perustavanlaatuisen fiiliksen. Kirjoittaessamme yhdessä lauluja pyrimme aina siihen, että biisissä on juuri se jokin liekki.”

Teksteissä liikutaan paikoin syvissäkin vesissä, mutta niihin ei jäädä rypemään. Lyriikoista paistavat läpi myötätunto, toivo ja inhimillisyys. Laulujen moderniin ja tanssittavaan pop-maailmaan on piilotettuna syvempi tarkoitus: tuoda planeetalle iloa, valoa ja toivoa.

“Jos edes yhden ihmisen mielestä maailma on parempi paikka nämä biisit kuultuaan, olemme onnistuneet!”

 

Katso Elviira & Rake -minidokumentin ensimmäinen osa: http://bit.ly/ElviiraRakeDokumentti

Kuuntele ”Hyvää matkaa”: http://bit.ly/ElviiraRakeHyvaaMatkaa

 

www.elviirajarake.com

https://instagram.com/elviirajarake/

https://www.facebook.com/elviirajarake