“Emme suostu pelkäämään” – Palefacen uusi single on laulu monimuotoisen ja moniarvoisen yhteiskunnan puolesta

“Emme suostu pelkäämään” – Palefacen uusi single on laulu monimuotoisen ja moniarvoisen yhteiskunnan puolesta

17.06.2016 Uutiset Paleface

”Meillä ei ole mitään pelättävää. Kadut ovat yhteisiä ja kuuluvat meille kaikille.”

Katso ”Emme suostu pelkäämään” -musiikkivideo tästä: http://bit.ly/EmmeSuostuPelkäämään

Palefacen uusi single ”Emme suostu pelkäämään” ja siihen tehty musiikkivideo julkaistaan perjantaina 17.6.

Kappale on mun hatunnostoni Loldiers of Odinille, pelleaktivisteille jotka kamppailevat riemukkaalla ja voimaannuttavalla tavalla pelkoa ja epäluuloja vastaan.

Kappaleen musiikkivideolla marssii Palen ystäväpiiriä sankkana ihmisjoukkona. Videon toteutti tamperelainen Raja-kollektiivi. Skiniä esittää näyttelijä Janne Kinnunen.

”Kutsuin kavereita paikalle ja sana levisi pienimuotoisesti lähipiirissä. Kuvauspäivänä paikalla oli melkein sata ihmistä! Videolla esiintyvä jengi todella teki tän videon.”

Kuvissa vilahtavat muun muassa Madventures-miehet Riku Rantala ja Tunna Milonoff, professori Teivo Teivainen, Meillä on unelma -organisaattori Aleksi Pahkala, kansanedustaja Paavo Arhinmäki, radioääni Renaz Ebrahimi sekä suomiräppäreitä kuten Toinen Kadunpoika, Solonen ja Xmies.

”Aivan tavallisia ihmisiä, isiä, äitejä ja heidän lapsiaan. Suomalaisia jotka kieltäytyvät pelkäämästä!”

Kappale on äänitetty alkukeväästä 2016 maamme eturivin kansanmuusikoista koostuvan yhtyeen kanssa ArtLab-studioilla Helsingin Vallilassa. Kappaleen on sovittanut ja tuottanut banjovirtuoosi Miihkali Jaatinen.

”Melodia on vanhaa irlantilaista perua. Sen juuret ovat 1700-luvulla. Sovituksessa on sävyjä irlantilaisen ja kotimaisen kansanmusiikin sekä etenkin amerikkalaisen bluegrassin perinteestä. Halusimme kunnioittaa folkin traditiota.

Kuten usein sanonkin räppärit ovat samaa jatkumoa kuplettilaulajien, griottien ja entisaikojen trubaduurien kanssa. Bardit muistivat vanhat viisaudet ja lauloivat uudet uutistapahtumat.”

Paleface antaa biisin puhua puolestaan.

”Laulan monimuotoisen ja moniarvoisen yhteiskunnan puolesta. Meillä ei ole mitään pelättävää. Kadut ovat yhteisiä ja kuuluvat meille kaikille.”

 

#emmesuostupelkäämään

http://bit.ly/EmmeSuostuPelkäämään

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter