Lordi julkaisee kahdeksannen albuminsa “Monstereophonic – Theaterror vs. Demonarchy” 16. syyskuuta

Lordi julkaisee kahdeksannen albuminsa “Monstereophonic – Theaterror vs. Demonarchy” 16. syyskuuta

17.08.2016 Uutiset Lordi

Ensimmäinen single “Hug you hardcore” ilmestyy ensi viikolla

Kohta 25 vuotta kasassa ollut kotimainen hevirockyhtye Lordi on saanut kahdeksannen studioalbuminsa valmiiksi. 16. syyskuuta julkaistava, ”Monstereophonic”-niminen teos, pitää sisällään kaksi puolta, ”Theaterror vs. Demonarch”. A-puolella kuullaan sitä perinteikkäämpää Lordia, kun taas B-puoli koostuu tarinallisesta kokonaisuudesta rankemmin eväin varustettuna. Albumi äänitettiin ja miksattiin Sonic Pump-studiolla Helsingissä tuottaja Nino Laurenteen (Deadache 2008) johdolla.

Ensimmäinen puoli on oikein perinteistä Lordia 80-luvun melodisilta lähtäkohdiltaan. Toisella puolella tehdään rakenteellisesti ja musatyylillisesti Lordin raamien sisällä varmasti isoin harppaus mitä ollaan koskaan tehty. Se sisältää teknisempää ja vähän progressiivisempaa tavaraa. Nämä biisit ovat selkeästi kahden kitaran juttuja, joten näitä tuskin tullaan keikoilla kuulemaan yksinkertaisesti siitä syystä, että ne on haastavia yhdellä kitaralla soitettavaksi. Mutta se jää nähtäväksi”, Mr. Lordi kertoo.

Esimakua tulevalta levyltä saadaan ensi viikon perjantaina 26. elokuuta, kun yhtye julkaisee uuden singlen ”Hug You Hardcore”. Myöhemmin tullaan näkemään myös kappaleeseen kuvattu kauhuelokuvamainen musiikkivideo, jonka on ohjannut Owe Lingvall.

Viime vuodet tiuhaan pääasiassa ulkomailla keikkaillut Lordi nähtiin harvinaislaatuisella keikalla kesällä Tuskassa, jossa yhtye veti The Arockalypse Redux Shown alkuperäisine lavasteineen sekä settilistoineen. Yhtye on nähty Tuskan lavalla kerran aiemmin, vuonna 2003, joten keikka oli nostalginen niin faneille kuin itse yhtyeellekin. ”Oli tosiaan ehtinyt vierähtää jo 13 vuotta ensimmäisestä ja ainoasta Tuska-keikasta, joka oli vuonna 2003. Se oli meidän ensimmäinen festarikesä. Silloin oli aikamoinen jännitys ladattu ulkopuolelta siihen keikkaan, me oltiin kuitenkin aikamoinen kummajainen siihen aikaan ja epäilijöitä oli. Nyt vastaanotto olikin täysin päinvastainen, oli todella hienoa mennä vetämään, kun näki miten jengi diggas. Ja ne jotka eivät diganneet, eivät silti alkaneet ölisemään, vaan jengi oli ehkä ennemminkin että ’ahaa, okei jotakin edistystä on tapahtunut’. Se oli työvoitto! Markkasen Jouni (Tuskan pääpromoottori) oli oikeassa, kun hän viime kesänä sanoi, että kyllä aika nyt on kypsä. Olin itse ehkä hieman skeptinen,  mutta näin se oli, tuntui että meidät hyväksyttiin.  Varsinkin nyt näin jälkikäteen keikka-arvosteluja ja kommentteja lukeneena niin katos perkele, kyllä ne sitte tykkäs. Oli oikein miellyttävä yllätys, meni tosi hyvin ja oli tosi kivaa”, toteaa Mr. Lordi.

Albumin julkaisun jälkeen yhtye starttaa Euroopan kiertueen, jossa on mukana kaksi lämppäriä -sveitsiläinen Silver Dust sekä kovassa nosteessa oleva kotimainen rockyhtye Shiraz Lane. ”Nyt me alamme treenata ja rakentaa uutta showta ja settilistaa. Setin rakentaminen käy joka levyllä vaikeammaksi, yritetään kuitenkin aina vaihtaa puolet setistä joka rundilla, ja tämä on jo kahdeksas levy. Tällä kertaa olisi tarkoitus soittaa joka levyltä ainakin yksi biisi, ja settiin otetaan myös aina joku biisi jota ei olla soitettu ikinä aikaisemmin tai ainakaan kymmeneen vuoteen”, kertoo Mr. Lordi lähitulevaisuuden suunnitelmista.

Alkuvuodesta 2017 yhtyee suuntaa Pohjois-Amerikkaan. ”Ensi helmikuussa lähdemme pitkästä aikaa Jenkkeihin. Olemme tehneet kaksi albumia (Babez for Breakfast 2010, To Beast or Not to Beast 2013) Jenkeissä, mutta edellisestä rundista tulee kahdeksan vuotta. Sinne on tosi kiva lähteä soittamaan, koska Jenkeissä on aktiivisia faneja, jotka ovat jo pitkään toivoneet meitä sinne keikalle”.

 

Biisilista:

SCG8: One Message Waiting

Let’s Go Slaughter He-Man (I Wanna Be the Beast-Man in the Masters of the Universe)

Hug You Hardcore

Down with the Devil

Mary Is Dead

Sick Flick

None for One

SCG VIII: Opening Scene

Demonarchy

The Unholy Gathering

Heaven Sent Hell on Earth

And the Zombie Says

Break of Dawn

The Night the Monsters Died

 

Kokoonpano:

Mr. Lordi – laulu

Amen – kitara

OX – basso

Hella – koskettimet, laulu

Mana – rummut

 

www.lordi.fi

www.facebook.com/LordiOfficial

www.sonymusic.fi

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter