Metalliyhtye Insomnium julkaisee syksyllä konseptialbumin “Winter’s Gate”

Metalliyhtye Insomnium julkaisee syksyllä konseptialbumin “Winter’s Gate”

Kotimainen metalliyhtye insomnium julkaisee konseptialbumin ”Winter’s Gate” syksyllä. Yhtye kiertää kesällä festivaaleja euroopassa.

Kotimainen melodisen deathmetallin pioneeri Insomnium on työstänyt studiossa pitkään seuraavaa julkaisuaan, joka on edellisistä kuudesta albumista poiketen konseptialbumi. ”Winter’s Gate” sisältää yhden ainoan kappaleen, jolla on pituutta eeppiset 40 minuuttia. Albumi kietoutuu ”Talven portti”-nimiseen novelliin, jonka yhtyeen laulaja ja basisti Niilo Sevänen kirjoitti vuonna 2007. Seväsen novelli voitti julkaisuvuonnaan arvostetun Nova-novellikilpailun ja sijoittui seuraavana vuonna neljänneksi vuoden parhaat kotimaiset scifi- ja fantasiatarinat palkitsevassa Atorox-äänestyksessä. ”Talven portti” on tarina viikinkijoukkiosta, joka lähtee etsimään mereltä tarunhohtoista saarta, vaikka talvi on jo lähestymässä.

Kyseinen novelli julkaistaan ”Winter’s Gate”-albumin kanssa kirjana suomen kielen lisäksi saksan sekä englannin kielille käännettynä. Kirjan kuvituksesta vastaa Teemu Tähkänen. “Yllättävän kivuttomasti tämä yltiötaiteellinen projekti on edennyt. Erittäin innostuneet fiilikset on tässä vaiheessa, vaikka miksauksen valmistumista vielä odotellaankin. Tarkoitus oli alun perin tehdä ehkä EP:n mittainen paketti musiikkia novellin ympärille, mutta mopo tietenkin karkasi käsistä. Ja hyvä niin: biisiin on saatu rakennettua monenlaisia tunnelmia, ja draaman kaari seurailee hienosti juonen kulkua. Myös kirjasta tulee tyylikäs kokonaisuus, ja kuvittaja ja kääntäjät ovat tehneet loistavaa työtä”, Sevänen toteaa tyytyväisenä.

Albumi on paraikaa miksaaja Dan Swanön käsittelyssä Unisound AB studiolla Ruotsissa. ”Winter’s Gate” julkaistaan maailmanlaajuisesti Century Median kautta 23. syyskuuta. Albumin julkaisukiertueen päivät loppuvuodelle ilmoitetaan pian.

Kesän ajan yhtye kiertää Euroopan merkittävimpiä festivaaleja seuraavasti:

 

17.06.2016 Tampere Metal Meeting, Tampere, Finland

19.06.2016 Hellfest, Clisson, France

25.06.2016 Tons of Rock, Halden, Norway

30.06.2016 Provinssirock, Seinäjoki, Finland

22.07.2016 Klang! Festival, Kekava, Latvia

23.07.2016 Riverside Festival, Esslingen, Germany

26.07.2016 Metal Days, Tolmin, Slovenia

13.08.2016 Brutal Assault, Josefov, Czech Rep

14.08.2016 Rockstadt Extreme Fest, Rasnov, Romania

19.08.2016 Kaltenbach Open Air, Spital, Austria

20.08.2016 Rockstad Falun, Falun, Sweden

27.08.2016 100% Metal Fest, Istanbul, Turkey
www.insomnium.net
www.facebook.com/insomniumofficial
www.twitter.com/insomniumband
www.vf-insomnium.blogspot.com
www.centurymedia.com

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter