Palefacen uusi single ”Eteenpäin” juhlistaa monimuotoista 100-vuotiasta Suomea

Palefacen uusi single ”Eteenpäin” juhlistaa monimuotoista 100-vuotiasta Suomea

24.02.2017 Uutiset Paleface

Kappaleella mukana ovat Iso H, Prinssi Jusuf ja Jepa Lambert

Liikkeellä on paljon voimia, jotka yrittää määritellä suomalaisuutta jotenkin poissulkevasti. Me uskotaan avoimeen, moniarvoiseen ja monikulttuuriseen Suomeen.

Kuuntele ”Eteenpäin” tästä: https://lnk.to/PalefaceEteenpain

Paleface julkaisi tänään uuden singlen ”Eteenpäin”, jolla mukana ovat suomalaisen hiphopin legenda Iso H, rapin uutta sukupolvea edustava Prinssi Jusuf sekä sielukas ja upeaääninen laulaja Jepa Lambert. Kappale sai ensiesityksensä uutena vuotena Kansalaistorin Suomi 100 -juhlassa:

”Päätettiin skrivata uus biisi Uuden Vuoden Suomi100-avajaisia varten, joten styge käsittelee meidän ajatuksia suomalaisuudesta. Me ollaan Hoon kanssa tätä suomiräpin uudisraivaaja-sukupolvee. Jusuf taas on suomiräpin uutta polvee ja syntyjään Etiopiasta, joten meillä kaikilla on kiinnostava kulma aiheeseen”, kuvailee Paleface

Suomi 100 vuotta -juhlavuosihankkeen hallituksessakin istuva Paleface kokee, että satavuotiaassa Suomeessa on paljon riemuittavaa:

”Liikkeellä on paljon voimia, jotka yrittää määritellä suomalaisuutta jotenkin poissulkevasti. Me uskotaan kuitenkin avoimeen, moniarvoiseen ja monikulttuuriseen Suomeen. Kuten Henkka biisissä räppää, sellaista myyttistä yhtenäiskulttuuria ei ole koskaan ollutkaan. Ollaan lähtökohtaisesti hämäläisiä, savolaisia, karjalaisia, saamelaisia, romaneita ja tataareja. Suomalainen kulttuuri ei ole uhattuna, kuten jotkut väittää. Sen sijaan se muuttuu koko ajan monimuotoisemmaksi.

Toivoisin, että satavuotiaan Suomen juhliminen olisi portteja ja solmuja avaavaa. Suomi on monilla globaaleilla mittareilla mitattuna poikkeuksellinen paikka, paljon on riemuittavaa.

Myös suomiräp elää uutta kultakautta ja tuntuu ettei Suomessa oo koskaan duunattu näin paljon hyvää musaa ja kulttuuria! Pieni joukko suomalaisia takertuu menneeseen ja säteilee negatiivista energiaa. Suurin osa meistä kuitenkin elää globaalissa tietoisuudessa ja katsoo eteenpäin! Suomi johtaa!”

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter