Rajaton on mukana UNICEFin Pieniä tarinoita jokaisen lapsen puolesta –kampanjassa kappaleella ”Viaton”

Rajaton on mukana UNICEFin Pieniä tarinoita jokaisen lapsen puolesta –kampanjassa kappaleella ”Viaton”

14.11.2016 Uutiset Rajaton

Lauluyhtye Rajaton on mukana UNICEFin Pieniä tarinoita jokaisen lapsen puolesta –kampanjassa kappaleellaan ”Viaton”. Kappaleeseen on tehty yhteistyössä UNICEFin kanssa video, joka saa ensi-iltansa Helsingin Sanomatalossa kampanjan lanseeraustilaisuudessa 14.11. klo 10-11.30.

”Rajaton on innoissaan saadessaan osallistua UNICEFin kampanjaan omalla Pienellä tarinallaan. ’Viaton’ on uuden levymme päätösraita ja käsittelee sitä, miten lapsi ei voi itse valita, millaisiin olosuhteisiin sattuu syntymään ja kuinka epäoikeudenmukaista se on. Jokainen lapsi ansaitsee mahdollisuuden olla kokonainen itsensä,” sanoo Rajattoman Jussi Chydenius.

Rajaton ja UNICEF tekevät yhteistyötä myös yhtyeen joulukiertueella. Viaton-kappaleeseen on tehty yhteistyössä UNICEFin kanssa video, jota näytetään kiertueella. Videon esittämisen yhteydessä kerätään tekstiviestilahjoituksina rahaa UNICEFin hätäaputyöhön Syyrian lasten hyväksi.

Miljoonat lapset kärsivät köyhyydestä, syrjinnästä ja kriiseistä. Jokaisella heistä on oikeus arvokkaaseen elämään ja hyvään lapsuuteen. Kirjailijoilla on erityinen taito auttaa meitä katsomaan maailmaa toisen ihmisen silmin. Siksi UNICEF kutsui kirjailijat kaikkialta maailmasta kirjoittamaan pieniä, koskettavia tarinoita jokaisen lapsen puolesta ja julkaisemaan tarinat Facebookissa 14.11.-20.11.

Pieniä tarinoita jokaisen lapsen puolesta –kampanja juhlistaa 20.11. vietettävää lapsen oikeuksien päivää. Kansainvälinen kampanja perustuu Suomen UNICEFin suojelijan Jenni Haukion ideaan, ja sen ovat toteuttaneet yhteistyössä UNICEF, Suomen Kirjailijaliitto ja Finlands svenska författareförening. Suomessa Rajaton on ainoa musiikillisella tarinalla kampanjaan osallistuva taho.

Rajaton julkaisi 4. marraskuuta uuden albumin ”Salaisuus”, jolta myös ”Viaton” löytyy. Uutta suomenkielistä musiikkia sisältävä albumi on yhtyeen viidestoista. Rajattoman albumit ovat myyneet maailmanlaajuisesti yli 400 000 kappaletta, ja Suomessa yhtye on saanut Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä.

Helsingissä vuonna 1997 perustettuun lauluyhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela, Virpi Moskari, Soila Sariola, Hannu Lepola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius. Kuusijäseninen a cappella-lauluyhtye on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin.