Kotimaisiin kestosuosikkeihin lukeutuva Irina julkaisee seitsemännen albuminsa, joka sai myös nimekseen ”Seitsemän”. Huhtikuun 7. päivä julkaistavalla albumilla kuullaan vahvoja pop-biisejä, jotka ovat tiukasti kiinni tässä ajassa ja omaavat Irinalle omaleimaisen poljennon, unohtamatta pysäyttäviä balladeja. ”Tätä seitsemättä levyä tehtiin pieteetillä, ja aluksi olin varma ettei siitä tule koskaan valmista. Kävi kuitenkin niin, että levystä tuli ehyt ja hieno kokonaisuus, jossa on monenlaisia sävyjä. Kappaleissa pohditaan elämän suuntaa, ollaan auki ja rehellisiä niin elämälle kuin rakkaudellekin ja katsotaan niin itseä kuin muitakin hieman armollisemmin silmin”, Irina kertoo.

Kappaleiden teksteistä vastaa pääosin Irina itse ja sävellyksistä Irinan kitaristi Miika Colliander ja kosketinsoittaja Antti Pitkäjärvi, sekä tamperelaisen säveltäjäduon muodostava Christian ja Marko Meronen. Albumin kauniin päätösraidan on säveltänyt ja sanoittanut Sara-yhtyeen Joa Korhonen. Albumin on tuottanut Jyrki Tuovinen. Tulevalta levyltä on kuultu jo singlet ”En olekaan valmis”, ”Parane parane” ja ”Kaaoksen keskellä”.

Irina nähdään huhtikuussa alkavassa Vain elämää –menestysohjelmassa, jossa hän yhdessä Samu Haberin, Robinin, Olli Lindholmin, Petran, Nikke Ankaran ja Laura Voutilaisen kanssa versioi toistensa kappaleita. ”Vuoden alussa kävin Espanjassa ’Vain elämää –leirillä’ kuuden huikean kollegan kanssa. Kokemus oli enemmän kuin ihana ja intensiivinen. Muutamaan päivään mahtui niin paljon musiikkia, tarinoita, naurua, itkua, yllätyksiä ja jännittämistäkin, että kotiin tullessa kesti tuokion palata takaisin arkeen. Meillä oli huikea tiimi. Rakastan! Näiden mahtavien erilaisten artistien kappaleista ainakin joitain aion ottaa myös omaan keikkaohjelmistoon sitä mukaa, kun niitä alkaa telkkarista ulos tipahdella. Keikat alkavat huhtikuun puolessa välissä ja jatkuvat vuoden loppuun saakka”, Irina iloitsee.

Tulevia keikkoja:

31.03. Rukatunturi Ravintola Piste
01.04. Sirkka Hullu Poro Areena
14.04. Oulu Ihku Night Club
15.04. Ruka Rukahovi
16.04. Joensuu Kimmel
21.04. Tampere Yo-talo
22.04. Kuopio Rauhanlahti
28.04. Porvoo Taidetehdas Avanti-sali
29.04. Helsinki Linnanmäki
05.05. Lahti H16 Live Klubi
06.05. Turku Venus Nightlife
12.05. Anjala Mari’s Coffee
13.05. Imatra Osmo’s Cosmos Bar
19.05. Hyvinkää Hopealyhty
20.05. Kauhajoki Krouvi
21.05. Vaasa Kaupunginteatteri
26.05. Lappeenranta Totem
27.05. Mikkeli Wilhelm Public House
09.06. Äänekoski Bar Hurmos
16.06. Helsinki M/S Finlandia
23.06. Sukeva Original Sukeva
24.06. Kuopio Wanha Satama
01.07. Vaala Gneissirock
07.07. Imatra Pitstop party
08.07. Iisalmi Oluset
15.07. Kurikka Haku Päällä
20.07. Kouvola Tykkimäki
21.07. Turku The Tall Ship Races Music Festival
22.07. Vantaa Tikkurila Festivaali
26.07. Savonlinna Panimoklubi
27.07. Jämsä Himos Areena
03.08. Seinäjoki Vauhtiajot
04.08. Puumala Siltakemmakat

Irina nousi laajemman yleisön suosioon vuonna 2002 hänen laulaessa Toni Wirtasen Juulian totuudet-sarjaan säveltämän samannimisen tunnuskappaleen. Yhteistyö jatkui 2004 julkaistulla Vahva-albumilla, joka myi platinaa, toi Irinalle Vuoden debyyttialbumi- ja Vuoden tulokas-Emma-patsaat. Irinan seuraavat albumit, Älä riko kaavaa ja Liiba Laaba ovat nekin myyneet molemmat platinaa ja Miten valmiiksi tullaan? sekä Askeleita ovat myös lähes platinakannassa. Irinan viimeisen julkaisu on cover-albumi Mikä mahtaa olla in?, jolla hän tulkitsi itselleen tärkeitä kappaleita. Irina tunnetaan lukuisista radiohiteistä, kuten Pokka, Hiljaisuus, Et huomaa, Kymmenen kirosanaa, Vastaukset, Kunnon syy, Älä sano mitään, Kuurupiiloa, Koko kuva ja Parane parane.

www.irinansivut.com
www.facebook.com/irinansivut
Pressikuvat: sonymusic.fi/artist/irina/

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter