Yksi Totuus ja suomalaisuuden ikoni Matti Nykänen laittoivat kansallislaulun uusiksi

Yksi Totuus ja suomalaisuuden ikoni Matti Nykänen laittoivat kansallislaulun uusiksi

05.12.2018 Uutiset Yksi Totuus
Yksi Totuus ja suomalaisuuden ikoni Matti Nykänen laittoivat kansallislaulun uusiksi

Tänään julkaistulla Suomi-kappaleella on yksi sanoma – Suomi on maailman paras paikka.

> Katso Suomi-musiikkivideo täältä

> Kuuntele kappale striimauspalveluistaKotimainen räppiduo Yksi Totuus sekä olympiamitalisti ja maailmanmestari Matti Nykänen julkaisivat tänään yhteiskappaleen ja musiikkivideon Suomi. Kappale kertoo nimensä mukaisesti Suomesta, ja toimii ylistyslauluna rakkaalle kotimaalle.

Miettiessämme fiittiä kappaleelle tuli fiilis, että Matti luultavasti maailman suomalaisimpana ihmisenä voisi sopia laulamaan biisiin. Otimme Mattiin yhteyttä ja onneksemme hän oli heti messissä. Matin kanssa on ollut mahtavaa tehdä yhteistyötä, kova äijä, aito ja periksiantamaton suomalainen mies. Itse kappaletta äänitettiin koko päivä Matin saunamökissä ja mies antoi kaikkensa vaikkei mikään satakieli olekaan. Taisi siinä muutaman kerran marsukin aivastaa“, Yksi Totuus kertoo yhteistyöstä mäkikotkan kanssa.

Kappaleen julkaisuajankohta määräytyi Suomen merkkipäivän mukaan: “Halusimme ehdottomasti julkaista kappaleen itsenäisyyspäivänä Suomen kunniaksi. Meille itsenäisyys merkitsee paljon eikä missään nimessä ole itsestäänselvyys. Mäkkihän tuli Neuvostoliiton hajottua lautalla Suomeen. Itsenäinen Suomi on ollut hänelle varsinainen eden. Oma isoisäni on sotaveteraani ja arvostan kovasti hänen ja muiden veteraanien tekemää työtä“, Yksi Totuus -yhtyeen DJ Takapotku kommentoi.

 

Kappaleelle julkaistiin tänään myös musiikkivideo, joka on kuvattu Matin kotikulmilla, Jyväsjärven kauniissa maisemissa sekä Matti Nykäsen nimikkohyppyrimäen juurella: “Ainoa oikea paikka kuvata tämä video oli tietenkin Nykäskaupunki ja Matti Nykäsen hyppyrimäki. Kuvauksissa ei sattunut onneksi sen vakavampia kommelluksia, mitä nyt Matti reväytti valitettavasti nivusen testatessaan vesisuksia“, Yksi Totuus kertoo kuvauksista.

 

Suomiräppäri Mäkin sekä tuottaja-räppäri DJ Takapotkun muodostama Yksi Totuus on kappaleillaan noussut yhdeksi kuunnelluimmista kotimaisista artisteista. 2017 Vielä kerran feat. Tommi Läntinen -hitillään debytoineen YT:n kappaleita on striimattu Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa satojen tuhansien suomalaisten voimin jo reippaasti yli 20 miljoonaa kertaa, eikä loppua näy. Yksi Totuuden biiseillä on viimeisen parin vuoden aikana kuultu vierailijoita aina Stigistä Raappanaan sekä Leoon, joka tähdittää yhtyeen viimeisintä kultarajan ylittänyttä sinkkua Juodaan viinaa. Keikkoille duo lähtee helmikuussa 2019.

Yksi Totuus some:
https://www.instagram.com/yksitotuus/
https://www.instagram.com/aitomakki/
https://www.instagram.com/djtakapotku/

Lisätiedot:
[email protected]
p. 0400151786

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter