JANNIKA NYQVIST JOHTAMAAN SONY MUSIC FINLANDIN MARKKINOINTIA

JANNIKA NYQVIST JOHTAMAAN SONY MUSIC FINLANDIN MARKKINOINTIA

Jannika Nyqvist (31) on valittu Sony Music Entertainment Finland Oy:n uudeksi markkinointijohtajaksi. Nyqvistin virallinen tehtävänimike on Director, Artist Services & Marketing Services ja hän aloittaa uudessa tehtävässään kotimaisen tuotannon parissa 7.tammikuuta 2020. Nyqvist siirtyy Sonylle Universal Music Finlandin palveluksesta.

”On hienoa hypätä mukaan Sonyn jengiin juuri nyt, kun talossa ollaan kovaa vauhtia rakentamassa uutta aikakautta. Olen tehnyt paljon yhteistyötä tammikuussa Sonyn toimitusjohtajana aloittaneen Henri Lanzin kanssa, joten siirtyminen Sonylle tuntui todella luontevalta. Tämä on upea haaste, johon halusin tässä vaiheessa uraani tarttua”, Jannika Nyqvist kertoo.

Nyqvist siirtyy Sonylle Universal Musicin palveluksesta, jossa hän toimi kuuden vuoden ajan kotimaisen tuotannon marketing managerina ja viimeiset kaksi vuotta myös a&r:nä. Universalilla Nyqvist hoiti muun muassa Johanna Kustannuksen artistien (mm. PyhimysGasellitPaperi Tja Teflon Brothers) markkinointia ja tiedotusta. Nyqvist valittiin Pohjoismaiden Music Biz 20 under 30 -listalle vuonna 2018. Hän on ollut myös kolme kertaa ehdolla Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa vuoden markkinointihenkilöksi sekä tulevaisuuden suunnannäyttäjäksi.

“Odotan erittäin suurella innolla tätä alkavaa yhteistyötä Jannikan kanssa. Olemme yhtiönä todella innostavassa muutosvaiheessa ja on hienoa päästä kehittämään tekemistä juuri hänen kanssaan. Jannika edustaa kotimaisen musabisneksen uutta, menestyksennälkäistä sukupolvea ja on periksiantamaton, intohimoinen ja eteenpäin ajatteleva rautainen musiikkialan ammattilainen. Uskon, että tämä yhteistyö tulee poikimaan mielenkiintoisia tarinoita tulevaisuudessa”, Sony Music Finlandin toimitusjohtaja Henri Lanz kertoo.

Sony Music Entertainment Finland on Suomen toiseksi suurin levy-yhtiö. Sen kotimaisiin artisteihin lukeutuvat esimerkiksi Haloo Helsinki!Aleksanteri HakaniemiIrinaMira Luoti,Arttu LindemanLEOViewLucas sekä monia muita. Sony Musicin kansainvälisiä supertähtiä ovat mm. Travis ScottBeyoncéJustin TimberlakeZara LarssonP!nkBruce SpringsteenBob DylanFoo FightersThe Chainsmokers ja Calvin Harris. Suomessa ja Baltiassa Sonyn tiimiin kuuluu 35 henkilöä ja globaalisti Sony Music toimii yli 40 maassa. Yhtiön labeleihin kuuluvat esim. Columbia, RCA, Epic, Arista, Legacy, Masterworks.